Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500 ml
kakao słodkie 3 łyżki
cukier 2-3 łyżeczki
mąka ziemniaczana

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel czekoladowy

Z połowy litra mleka odlać jedna szklankę i wymieszać ja z kakaem i mąką tak aby nie było grudek. Resztę mleka zagotować dodając do niej 2-3 łyżeczki cukru. Kiedy się zagotuje dodać powoli mieszankę mąki, kakao i mleka cały czas mieszając. Całość zagotować jeśli będzie mało słodkie to dodać cukier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak