Sposób przygotowania

Obraną cebulę przepołowić i pokroić w plasterki. połówki papryki oczyścić z pestek i przegród, opłukać, osączyć i pokroić w paski szerokości ok. 1 cm.

Steki opłukać, ułożyć obok siebie i starannie osuszyć papierowym ręcznikiem.

Na dużej, ciężkiej patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Steki ułożyć na patelni i podsmażyć je na dużym ogniu na brązowo z każdej strony. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze przez 3 min. Posypać solą i pieprzem, ułożyć na ogrzanych talerzach i trzymać w cieple do czasu przyrządzenia warzyw.

Resztę oleju wlać na patelnię. Dodać cebulę i paprykę i mieszając, smażyć przez 4 min na średnim ogniu. Wlać rosół, dodać natkę pietruszki i jeszcze raz podgrzać. Warzywa ułożyć na talerzach obok mięsa i od razu podawać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    mało masz własnych pomysłow wiec dajesz skany z gazet łamiac tym samym regulamin!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    to jest całkowicie niuczciwe!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !