Sposób przygotowania

Warzywa umyć i oczyścić. Bakłażan pokroić w kostkę i posolić. Cukinię pokroić w plastry.

Paprykę podzielić na ćwiartki, wydrążyć, umyć i pokroić w pasma. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Usunąć pestki i pokroić w kostkę.

Obraną cebulę posiekać, a czosnek wycisnąć przez praskę. Zioła umyć, osączyć na ręczniku papierowym i bardzo drobno posiekać.

Pokrojony bakłażan osączyć na ręczniku papierowym. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i podsmażyć bakłażana. Wyjąć, dolać 2 łyżki oliwy, podsmażyć cukinię, a później w ten sam sposób paprykę. W pozostałym oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem.

Warzywa ułożyć warstwami w garnku, zaczynając i kończąc bakłażanem. Każdą z warstw posypać solą, pieprzem, cebulą, czosnkiem i ziołami. Dusić pod przykryciem przez 20 minut na małym ogniu, nie mieszając.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    mało masz własnych pomysłow wiec dajesz skany z gazet łamiac tym samym regulamin!
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    to jest całkowicie niuczciwe!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !