Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w talarki, smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na złoty kolor a następnie wyłożyć na talerz.

Na reszcie rozgrzanego oleju smażyć gwałtownie befsztyki często obracając. Po 2 minutach, gdy befsztyki są już ładnie podsmażone, zmniejszyć ogień.

Gotowe befsztyki posolić i posypać pieprzem. Położyć na nie wiórki z masła i podawać na ogrzanych talerzach.

Cebulę dodać do wytopionego sosu i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    brak ci własnych pomysłow wiec dajesz skany z gazet łamiac tym samym regulamin!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !