Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

8 średnich białych kiełbasek,8 jajek ugotowanych na twardo,2 marchewki,1 pietruszka,1/8 selera
Barszcz biały

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały :

Ugotować wywar z warzyw .Wyjąć warzywa. Do wywaru włożyć kiełbaski . Doprowadzić wywar do wrzenia. Zmniejszyć płomień gazu i parzyć kiełbaski przez 20 minut .Wyjąć kiełbaski . Barszcz biały rozrobić w ½ szklanki zimnej wody i wlać do wywaru. Gotować 10 minut. Zaprawić śmietanką . Włożyć do zupy pokrojone w ósemki jajka i pokrojone w plasterki kiełbaski . Podawać posypaną usiekaną natką pietruszki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 15.12.2010 08:30
Uwielbiam biały barszcz, a ten wygląda rewelacyjnie
wedith1 28.07.2010 19:58
taki barszczyk to ja mogę jeść codziennie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak