Sposób przygotowania

Ugotować wywar z warzyw .Wyjąć warzywa. Do wywaru włożyć kiełbaski . Doprowadzić wywar do wrzenia. Zmniejszyć płomień gazu i parzyć kiełbaski przez 20 minut .Wyjąć kiełbaski . Barszcz biały rozrobić w ½ szklanki zimnej wody i wlać do wywaru. Gotować 10 minut. Zaprawić śmietanką . Włożyć do zupy pokrojone w ósemki jajka i pokrojone w plasterki kiełbaski . Podawać posypaną usiekaną natką pietruszki .

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    taki barszczyk to ja mogę jeść codziennie :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Uwielbiam biały barszcz, a ten wygląda rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !