Sposób przygotowania

Z jajek, mąki, mleka, szczypty soli, proszku do pieczenia , kisielu ( sypki ), barwnika , 2 łyżek oleju zrobić ciasto naleśnikowe .Odstawić . Rozgrzać na patelni do naleśników 1 łyżkę oliwy obracając patelnią tak by cała się natłuściła .Zlać olej. Nabierać chochelką do zupy ciasta naleśnikowego i wlewać na patelnię . Rozprowadzić ciasto po patelni obracając nią . Usmażyć 6 naleśników ( obracając naleśniki w trakcie smażenia ).
Naleśniki przekrawać na pół .Każdą połówkę zwijać tak by powstawał zgrabny rulonik . Ruloniki nadziewać po 6 sztuk na patyczki do szaszłyków .
Podawać obok wymieszanych ( odsączonych z syropu ) owoców + przekrojone na połówki winogrona .Obok podać bita śmietanę i roztopioną czekoladę do polewania ( roztopić z kilkoma łyżkami mleka by była płynna )

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    fajne i pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Śliczne!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !