Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew w pól plasterki. Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Włożyć wszystko do garnka , zalać 1 litrem wody i gotować 20 minut. Z kiełbasek zdjąć skórki , mięso wymieszać z kaszką manną i majerankiem . Uformować 25-30 kuleczek. Wrzucać na wrzący wywar. Gotować znów 20 minut. Barszcz biały rozrobić z ½ szklanki zimnej wody w wlać do zupy. Gotować na małym gazie 10 minut .Wlać śmietankę . Podawać posypany natkę pietruszki .

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ale bym zjadła takiego barszczyku...:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    tak, wyglada baaardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pyszniuśki
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !