Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, cukru i masła zarobić kruche ciasto, włożyć je do tortownicy. Kilkakrotne nakłuć, upiec i zostawić do wystygnięcia.

Zmieszać trochę soku wiśniowego z mączką ziemniaczaną. Resztę soku zagotować, zagęścić mączką ziemniaczaną, zmieszać z wiśniami.

Zagotować cukier z 4 łyżkami wody, zmieszać z wiśniówką. Skropić tym placki biszkoptowe.

Ubić śmietankę na sztywno z cukrem waniliowym, część zostawić do dekoracji.

Podkład z kruchego ciasta posmarować dżemem porzeczkowym, przykryć biszkoptem, rozsmarować po wierzchu sztywną bitą śmietanę, dodać wiśnie. Położyć drugi placek biszkoptowy i lekko przycisnąć.

Górę i boki posmarować bitą śmietaną, posypać czekoladą, wycisnąć różyczki ze śmietany i przybrać wiśniami,

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    mało masz własnych pomysłow wiec dajesz skany z gazet łamiac tym samym regulamin!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    prawdziwy rarytas

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !