Sposób przygotowania

Ugotować wywar z włoszczyzny w osolonej wodzie .Wyjąć warzywa , 1 marchewkę zostawić .Pokroić w piórka cebulę , a ziemniaki w drobną kostkę .Na patelni rozgrzać masło , wrzucić cebulę i ziemniaki i smażyć mieszając aż cebulka zrobi się złota . Wlać na patelnię trochę wywaru z warzyw . zagotować i przelać do garnka z wywarem . Włożyć ząbek czosnku, białe kiełbasy, pokrojoną w plasterki marchewkę z wywaru i gotować na małym gazie 20 minut. Wyjąć kiełbasę , pokroić w plasterki i włożyć powrotem do wywaru . Rozrobić w ½ szklanki zimnej wody barszcz i wlać do zupy. Gotować 10 minut . Wlać śmietankę .Doprawić pieprzem i chrzanem .
Podawać z pokrojonymi w ćwiartki jajkami na twardo posypany pokrojoną natką pietruszki .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    fajny przepis
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pyszności!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Poezja, zwłaszcza tak podany
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    palce lizać, prawie na święta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !