Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik wiosenny :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 ćwiartka z kurczaka,5 młodych marchewek,½ pietruszki ( tak wielkości marchewki )
1 łyżeczka masła,2 łyżki pokrojonego koperku,4 młode ziemniaki ( takie większe )
pęczak 5 łyżek
seler 1 szt
por 1 kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
bulion drobiowy 1 kostka
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik wiosenny :

Umyte mięso , obrane warzywa i ziemniaki ( marchew pokrojona w kawałki , ziemniaki w ósemki ) , przyprawy i kostkę bulionową włożyć do garnka i zalać wodą .Kaszę wypłukać kilkakrotnie zimną wodą i dołożyć do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować 45 minut. Wyjąć mięso, seler, pietruszkę , liść laurowy i ziela angielskie . Mięso obrać ze skóry, usunąć kości i chrząstki, podzielić na kawałki i dodać do zupy, razem z masłem. . Wsypać koper .Zamieszać .Doprawić do smaku .Jeśli ktoś lubi można posypać mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justyna54 24.06.2011 20:41
wygląda apetycznie
justyna54 24.06.2011 20:41
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak