Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente (7-10 minut).
Obrać cebulę, marchew, paprykę, pomidor, pokroić w kawałeczki i podsmażyć na oliwie (najlepiej w woku). Gdy warzywa staną się pół miękkie, dodać pokrojoną w kostkę szynkę, a następnie odsączoną z zalewy kukurydzę i ugotowane różyczki brokułów. Całość smażyć jeszcze przez 5 minut, dodać ugotowany makaron i wg uznania przyprawy. Wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu lub na zimno (też smakuje wybornie).
Warzywa użyte do tego przepisu mogą być dowolne, można też przyrządzić wersje bez szynki.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !