Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek nadziewany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso na kotlety 100 g
mięso mielone 300 g
jajko 1 szt.
sól 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
pieprz 0.5 łyżeczki
przecier pomidorowy 1 łyżka
majeranek 0.25 łyżeczki
posiekana pietruszka 4 łyżki
smalec 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
bulion 0.25 mięsny
boczek 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek nadziewany

Mięso wieprzowe pokroić w kosteczkę, wymieszać z mielonym mięsem, jajkiem, przyprawami i pietruszką. Przyprawić do smaku.

Farszem wypełnić \"kieszonkę\" z boczku i zaszyć. Bulion zagotować w brytfannie i włożyć do niego boczek, skórą w dół. Gotować przez 10 min.

Obrócić pieczeń skórą do góry. Skórę naciąć w kratkę, posmarować smalcem i posolić. Następnie wstawić do gorącego piekarnika (200 st.) i piec, często polewając sosem z pieczenia.

Gotową pieczeń utrzymywać w cieple. Sos z pieczenia zagęścić mąką i szybko zagotować, stale mieszając.

Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 20.09.2011 18:17
super
iwona332 17.09.2010 23:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak