Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po Bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dag
cienka kiełbasa 25 dag
cebule 2
masło 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 6 łyżek
sól, pieprz
fasola 1/2 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po Bretońsku

Cebule obrać i posiekać. Kiełbasę oraz boczek pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło i przesmażyć na nim cebulę, kiełbasę i boczek. Fasolę przełożyć do garnka, dodać koncentrat pomidorowy i dusić 5 minut. Całość posolić, posypać pieprzem i zagotować. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 16.11.2012 10:26
Pyszna
RenataZ-et 22.09.2012 19:23
bardzo lubię
mariel78 06.09.2012 23:05
super
Betka 15.05.2012 20:14
lubię fasolkę;)
kanu83 02.04.2012 16:08
mniam
Wredotka1 24.03.2012 08:52
uwielbiam
gosia47-47 24.02.2012 17:42
pycha
Ania67 23.02.2012 20:26
pycha
Renata22 09.12.2011 13:40
uwielbiam fasolke
ewelina63 13.07.2011 22:36
ekstra
Teresa19 04.06.2011 16:39
super
ben-ka 25.03.2011 17:35
też gotuję fasolkę:)
Kuchareczekjeden 14.03.2011 11:20
fasolka?a owszem lubimy:)
iwona332 10.02.2011 11:38
super
pawel007 30.07.2010 06:12
mniam,mniam,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak