Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z cukinią i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
mąka pszenna 1,5 szkl
jajko 2 szt
oliwa 4 łyżki
sól, pieprz
czosnek 6 ząbków
ser żółty 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cukinia 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z cukinią i serem

Mleko, mąkę, jedno jajko, szczyptę soli i dwie łyżki oliwy z oliwek miksujemy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki.

Czosnek wyciśnięty przez praskę podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię, solimy, posypujemy pieprzem i podsmażamy aż cukinia zmięknie.

Każdego naleśnika posypujemy startym żółtym serem. Na połowę nakładamy farsz cukiniowy i składamy na pół (w półksiężyce).

Obtaczamy najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Składniki na farsz podane są na 4 naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 04.01.2012 00:24
Pięknie się prezentują :)
Ela15 06.07.2011 08:28
pyszne
Koper 27.02.2011 18:09
fajne nalesniki
Justyna223 08.09.2010 17:16
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak