Sposób przygotowania

Mleko, mąkę, jedno jajko, szczyptę soli i dwie łyżki oliwy z oliwek miksujemy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki.

Czosnek wyciśnięty przez praskę podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię, solimy, posypujemy pieprzem i podsmażamy aż cukinia zmięknie.

Każdego naleśnika posypujemy startym żółtym serem. Na połowę nakładamy farsz cukiniowy i składamy na pół (w półksiężyce).

Obtaczamy najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Składniki na farsz podane są na 4 naleśniki.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajne nalesniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Pięknie się prezentują :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !