Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy klasyczny z suszonych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 30 g
cebula biała 1 szt
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
bulion 1 szkl
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy klasyczny z suszonych

1. Grzyby umyć, namoczyć w szklance wody na 4-6 godzin, ugotować w tej samej wodzie dodając bulion.
2. Grzyby wyjąć i drobno posiekać. Na maśle udusić drobno posiekaną cebulę, dodać mąkę, rozprowadzić zasmażkę wywarem z grzybów.
3. Dodać sól, pieprz i posiekane grzyby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 03.01.2011 10:29
Pyszny jest taki sosik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak