Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
szynka gotowana 4 plastry
ser żółty 4 plastry
cebula 1/2
majonez 4 łyżeczki
sól, pieprz
olej do smażenia 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć sola, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Posmarować majonezem, położyć na każdym plaster szynki i sera. Na to ułożyć cebulę pokrojoną w paski i oprószyć papryką,
Krok 1 - Roladki schabowe foto
2
Kotlety zwinąć w roladki i dokładnie spiąć wykałaczkami. W garnku rozgrzać olej i mocno podsmażyć roladki z każdej strony (pod koniec smażenia dodałam resztę cebulki, która mi została z roladek). Mięso podlać ok 1/2l wody, dodać ziele ang i liście laurowe. Przykryć i dusić ok 30 minut. Po tym czasie wyjąć roladki, usunąć wykałaczki a powstały sos zagęścić mąką.
Krok 2 - Roladki schabowe foto
3
Podawać z ziemniaczkami i ulubioną sałatką.
Krok 3 - Roladki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.11.2013 20:24
bardzo,bardzo apetyczne jedzonko.
aisza1 30.09.2013 10:39
wyglądają przepysznie
Katarzyna59 14.08.2013 08:15
uwielbiam takie zawijaski
teresa18 13.08.2013 17:11
pysznie zrobione
Mniam 13.08.2013 08:55
Wyglądają bardzo apetycznie.
Monia 13.08.2013 08:52
Uwielbiam robić takie roladki ;D
Magula 13.08.2013 08:34
Same pyszności dziś u Ciebie!!
Kuchenka 12.08.2013 22:37
pięknie wygladają
paulina2157 12.08.2013 22:20
bardzo apetycznie wyglądają
Karolcia12 12.08.2013 22:04
świetnie przyrządzone danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak