Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka z jabłkami i pomarańczą

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duża pomarańcza 1 szt
olej
cukier
kaczka 2-2,5 kg
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka z jabłkami i pomarańczą

Kaczkę dokładnie oczyścić.Natrzeć vegetą, pieprzem i majerankiem.Zawinąć w folie spożywczą i odłożyć na kilka godzin do lodówki. Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki. Pomarańczę obrać, każdą cząstkę pokroić w paski. Dodać do jabłek, wsypać płaską łyżkę cukru i odrobinę soli. Wymieszać i włożyć farsz do tuszki. Zaszyć szyjkę i brzuszek. Brytfannę natłuścić olejem, lekko zagrzać i włożyc tuszkę. Obłożyć wiórkami masła i piec, często polewając wytworzonym sosem. Piec ok. 2 godz.(1 godzina na 1kg mięsa) w temp. 180-190*C.. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:59
Dla mięsożerców.
matesko 03.10.2013 09:18
smaczny obiad
Marzena40 26.03.2011 10:59
mniam mniam
SmacznaPyza 23.11.2010 21:58
zjadłabym taką kaczuchę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak