Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z brzoskwinia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
kefir 1 szt
cukier 4 LYZKI
jajko 4 LYZKI
cukier puder DO SMAKU
brzoskwinie 4 szt
sól DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z brzoskwinia

Żółtka trzemy z cukrem dodajemy kefir oraz przesianą mąką i szczyptą soli. Dodajemy pianę z białek i wszystko mieszamy.Brzoskwinie kroimy na cienkie plasterki lub kostkę i mieszamy z ciastem. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 23.06.2011 14:07
fajne racuszki
Tika4444 23.01.2011 20:18
fajne racuszki
Emilia22 26.09.2010 09:53
ciekawy przepis
eli_555 08.09.2010 21:26
Lubię racuszki.
borys 28.07.2010 11:15
wyglądają bardzo apetycznie muszę je też tak zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak