Sposób przygotowania

Galaretkę cytrynową rozpuścić we wrzątku, odstawić do wystygnięcia. Jagody przebrać, truskawki umyć, osączyć z wody i pokroić w ćwiartki. Banana obrać i pokroić w plasterki. Owoce ułożyć w miseczkach lub pucharkach, zalać niewielką ilością galaretki i odstawić do stężenia. Dzięki temu owoce później nie wypłyną na wierzch. Uzupełnić pozostałą galaretką i odstawić do całkowitego stężenia.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    sezon jagodowy już rozpoczęty
  • 2
    original
    Opublikowano

    iwona332

    mniam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Taka galaretka to pyszny deser :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam galaretki a jeszcze z bitą śmietaną !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    no to do boru po jagody marsz
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Galaretka - galaretka ale jaka piekna miseczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ładnie podane
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    bomba
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    bardzo smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    te galaretki są niesamowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    uwielbiam jagody
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Mniam, mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Galaretka pachnąca latem
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    bardzo lubię :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !