Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie pierogi wg Babcigramolki :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 cebule,2 łyżki oliwy,sól,pieprz mielony,25 dag boczku wytopionego na skwarki
mąka 35 dag
jajko 1 szt.
woda 3/4 szklanki
sól 1 szczypta
ser biały 40 dag
ziemniaki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie pierogi wg Babcigramolki :

Z mąki , wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folię spożywczą . Cebulę drobno usiekać i podsmażyć na złoto na oliwie. Ser i ugotowane ziemniaki zmielić . Wymieszać ziemniaki , ser, i usmażoną cebule . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy nakładać farsz . Zlepiać pierogi i gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia . Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać okraszone skwarkami z boczku .

Do robienia pierogów można użyć ziemniaków pozostałe z obiadu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 22.01.2013 08:13
pycha
Stenka 21.01.2013 08:17
apetyczne
elzbietar64 10.06.2012 17:23
lubię takie
aeksandra 13.11.2010 16:03
bardzo pyszny przepis muszę wypróbować
aeksandra 13.11.2010 16:03
bardzo pyszny przepis muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak