Sposób przygotowania

Z mąki , wody , jajka , szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folie spożywczą i odłożyć . Mięso zmielić . Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto . Wymieszać mięso z cebulą . Doprawić solą , pieprzem i majerankiem , Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy kłaść farsz. Zlepiać pierogi . Gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia .Wyjąć . Przestudzić . Podsmażyć na oliwie na rumiano . Podawać z czystą zupą pomidorową lub bulionem .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wyglądaja super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha,super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !