Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety wieprzowe z mlekiem

5.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 75 dag
mleko 1/2 szklanki
masło 3 łyżeczki
ziemniak 2 szt
krem chrzanowy Smak 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe z mlekiem

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry, lekko rozbić tłuczkiem, posolić, skropić mlekiem, posypać pieprzem i kminkiem oraz skropić stopionym masłem. Tak przygotowane plastry mięsa ułożyć jeden na drugim i odstawić w chłodne miejsce, aby skruszały. Następnie układać je na mocno rozgrzanym ruszcie, skropić stopionym masłem i opiekać z każdej strony po 5-7 min. Podawać z upieczonymi w mundurkach ziemniakami i Kremem chrzanowym Smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lena57 02.11.2013 08:52
skropione mlekiem... jeszcze nie jadłam
usmiech 26.08.2013 09:06
bardzo smaczne
bietka 13.08.2013 15:46
bardzo pyszne kotleciki :)
Czarnula87 08.08.2013 21:17
smakowite połączenie
aisoglam 08.08.2013 16:57
Fajny przepis :)
Paolcia 08.08.2013 15:02
super pyszny przepis :)
Marta11 08.08.2013 14:46
pyszny schab
marcia7 08.08.2013 14:23
bardzo są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak