Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jednogarnkowiec z mięsem i warzywami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczona szynka kawałek
cebula 1 szt
marchew 3 szt
kukurydza
brokuł kawałek
czosnek 1 zabek
olej
sól
pieprz
śmietana 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jednogarnkowiec z mięsem i warzywami

Na patelnie rozgrzewamy niewielka ilośc oleju i szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy marchew pokrojoną w plasterki, kukurydzę, brokuła pokrojonego w rózyczki oraz posiekany zabek czosnku. Przesmażamy minutę. Dodajemy poł szkl wody, przyprawy i zioła a także szynkę pokrojoną w kawałki. Przykrywamy przykrywka i całość gotujemy ok 15. Doprawiamy do smaku łyżka śmietany, przyprawami i ziołami. Podajemy np z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 09.08.2013 12:56
dla mnie też :)
Zdzisław 09.08.2013 00:35
dla mnie to smaczne danie
Kuchenka 08.08.2013 17:19
fajny przepis
Marta11 08.08.2013 14:48
do tego jeszcze kapusta badz ziemniaki
marcia7 08.08.2013 14:22
dobre na letni obiad
Janina 08.08.2013 13:58
Lubię dania jednogarnkowe,bogate, bo wszystko można wkomponować;)
msmors 08.08.2013 13:29
ciekawe danie
dorota20w 08.08.2013 12:51
i przy okazji czyści się lodówkę :)
gosia1988 08.08.2013 12:21
lubię takie dania jednogarnkowe :)
Joannasz3190 08.08.2013 11:42
Proste i smaczne! Takie lubię :)
Konczi 08.08.2013 10:28
fajny obiadek :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak