Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka pieczona

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2-3 łyżki
por 1 szt
cebula biała 1 szt
czosnek 4-5 ząbków
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka pieczona

Kroki postępowania

1
Kaczkę dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawy (papryka, sól, czosnek, pieprz, majeranek) wymieszać z oliwą i przygotowaną masą dokładnie natrzeć kaczkę. Odstawic do lodówki na minimum godzinę.
Krok 1 - kaczka pieczona foto
2
Pora umyć i pokroić w mniejsze kawałki, cebulę obrać i również pokroić. czosnek obraz z łupiny. Warzywami nafaszerować kaczkę.
Krok 2 - kaczka pieczona foto
3
Kaczkę piec w temperaturze 180 stopni co najmniej 1,5 godziny.
Krok 3 - kaczka pieczona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.01.2014 09:38
bardzo dobra
Dorota59 04.12.2013 13:53
taka rumiana,że aż palce lizać
Krakowianka 08.08.2013 07:31
jeszcze nigdy nie piekłam kaczki - jakoś się obawiam ze wyjdzie mi twarda ;) musze twoj przepis wypróbowac !!
kasienka23 08.08.2013 07:20
pyszne kaczka!
Aleksandra/Olcia 07.08.2013 19:38
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak