Sposób przygotowania

Żeberka pociąć na paski . Zalać 1.5 litrem wody . Dodać przyprawę do zup, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować 50 minut. Wyjąć żeberka.Odlać ½ litra wywaru do dalszego duszenia żeberek. Kaszę dobrze wypłukać w zimnej wodzie kilkukrotnie ją zmieniając. Dodać do wywaru razem z pokrojonymi na ćwiartki lub ósemki ziemniakami, marchewką w plasterkach , selerem pociętym w cienkie paseczki, porem w krążkach i pietruszką w ćwierć talarkach. Gotować jeszcze 30 minut. Podawać posypaną usiekaną natką pietruszki .

Żeberka wyjęte z zupy wyluzować z kości i zrobić z nich ,, fałszywe gołąbki z żeberek „.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    wiosenka27

    Po składnikach widzę, że bardzo by mi smakował taki krupniczek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    nie lubię krupników, ale ten... kto wie...?
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Patrząc na składniki i zdjęcie stwierdzam, że musi smakować bajecznie. Na pewno wypróbuję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !