Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na kaczce :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Korpus, skrzydełko i kawałek mięsa z ½ kaczki,1 ½ litra wody,3 marchewki,1 pietruszka
ziemniaki 4 szt.
grzyby suszone 2 szt.
cebula 1 szt.
seler 1/4 szt.
por 1/3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
kasza jęczmienna 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na kaczce :

Podobno właśnie taki krupniczek jest najsmaczniejszy – właśnie na wywarze z kaczki .
Etapy przygotowania
Podzielone na kawałki mięso , obrane warzywa , ziele angielskie, liście laurowe zalać wodą .Dodać łyżeczkę przyprawy do zupy i gotować ok. 1 godziny na małym gazie. Wyjąć mięso i warzywa .Wywar przecedzić. Wsypać przepłukaną zimną woda kaszę i pokrojone drobno obrane ziemniaki. Gotować 20 minut. Doprawić zupę . Podawać kładąc na każdy talerz kilka krążków gotowanej marchewki posypany pokrojoną natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 27.08.2010 10:11
na kaczce jeszcze nie jadłam
danusia19671 26.08.2010 15:15
Bardzo lubię krupnik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak