Sposób przygotowania

Podobno właśnie taki krupniczek jest najsmaczniejszy – właśnie na wywarze z kaczki .
Etapy przygotowania
Podzielone na kawałki mięso , obrane warzywa , ziele angielskie, liście laurowe zalać wodą .Dodać łyżeczkę przyprawy do zupy i gotować ok. 1 godziny na małym gazie. Wyjąć mięso i warzywa .Wywar przecedzić. Wsypać przepłukaną zimną woda kaszę i pokrojone drobno obrane ziemniaki. Gotować 20 minut. Doprawić zupę . Podawać kładąc na każdy talerz kilka krążków gotowanej marchewki posypany pokrojoną natką pietruszki .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Bardzo lubię krupnik
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    na kaczce jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !