Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kalafiorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion na żeberkach 2 litry
marchewka 1 mala
kalafior kilka rozyczek kilka
śmietana kilka lyzek
ziemniaki młode wg uznania
sól i pieprz do smaku
siekany koperek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kalafiorowa

Do gotujacego sie bulionu wkladamy oplukany i rozdrobniony kalafior,umya i obrana,pokrojona na kawaleczki marchew i obrane,oplukane i pokrojone w kostke ziemniaki.Gotujemy az ziemniaki beda miekkie.lewamy smietane,ilosc w zaleznosci od upodoban.Ewentualnie solimy i dodajemy pieprzu do smaku.Posypujemy posiekanym koperkiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 20.09.2010 14:29
ciekawie wygląda
Ewa111 29.07.2010 16:03
Też gotuję taką zupkę i to dość często
MAŁGORZATA108 29.07.2010 15:15
Ach, moja babcia to była specjalista od zup. Kalafiorową robiła poprostu przepyszną.
Kate131 28.07.2010 09:18
jedna z moich ulubionych zupek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak