Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lane kluski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
jajko 1 szt
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Lane kluski

3/4 litra mleka wymieszać z 1 szklanką wody, lekko posolic do smaku, zagotować. Jajo roztrzepac z resztą mleka, posolic do smaku i dodać tyle mąki żeby powstało bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Na wrzące mleko wlewać powoli wąskim strumieniem ciasto (mozna przez lejek) tak żeby powstały kluseczki. Gotowac jeszcze chwile od wypłynięcia. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 02.02.2012 14:14
z solą czy z cukrem? to odwieczny dylemat:)
Marcin Vw1 09.01.2011 23:26
KOcham kluski lane, kojarza mi sie z dziecinstwem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak