Sposób przygotowania

Mięso umyc włożyc do garnka. Warzywa oczyścić, umyć, pokroić i dodać do mięsa. Zalać 2 litrami wody. Zagotować, zebrać szumowiny, dodac kostki rosołowe i gotować na małym ogniu. Jak mięso będzie na pół miekkie dodać ziemniaki i gotowac wszystko do miekkości. Wyjąć mięso (zuzyc do innych celów lub obrac od kości i dodac do zupy), dodać przecier ogórkowy i gotować 10 minut. Dodać posiekany koperek oraz śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszac i podgrzac (nie gotować).

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    wyszła super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    lubię ogórkową
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    U mnie dzisiaj na obiad ogórkowa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    lubię ogórkową, smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ogórkową gotowałam wczoraj:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !