Sposób przygotowania

Z mąki i przegotowanej, osolonej wody zarób ciągnące się ciasto. Wrabiaj je około godziny. Gdy ciasto będzie lśniące i sprężyste – wbijaj je o stolnice ze wszystkich stron. Potem przykryj ściereczką i odłóż na godzinę. Wołowinę, baraninę oczyść ze ścięgien i błon, łój schłodź w lodówce. Mięsa drobno pokrój, łój zetrzyj na tarce i połącz go z mięsem, cukrem i roztartym czosnkiem. Przypraw. Farsz rozrób ręką z kilkoma łyżkami rosołu. Ciasto rozwałkuj na placek i szklanką wykrój krążki. Na każdym połóż farsz i sklej zwilżając brzegi. Kołduny kładź na wrzący rosół i gotuj na małym ogniu przez 3-5 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !