Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi pełnoziarniste z brzoskwinią i jabłkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 200 g
mąka pszenna 150 g
jajko 1
brzoskwinie 3
jabłko 1
cukier 3 łyżki
cynamon 0,5 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
jogurt naturalny 300 g
woda 0,5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi pełnoziarniste z brzoskwinią i jabłkiem

Brzoskwinie i jabłko obrać, pokroić na kawałki. Jabłko posypać cynamonem, 1 łyżką cukru i cukrem waniliowym, zamieszać i odstawić.

Mąki przesiać na stolnicę dodać jajko i stopniowo zagniatać dolewając wody. Gotowe ciasto rozwałkować, wykroić kółka o średnicy ok 8 cm, na każde nałożyć po kawałku brzoskwini i jabłka, zlepić.

Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie ok 10-15 minut.

Gotowe pierogi przed podaniem polać jogurtem wymieszanym cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynagotuje 04.08.2013 14:17
wyglądają pysznie :)
malaczarna23 04.08.2013 08:36
uwielbiam pierogi z owocami:) PYCHA :D
Mira85 04.08.2013 08:06
Super nadzienie
Magula 04.08.2013 07:45
Lubię pierogi na słodko, te z pewnością również by mi posmakowały.
kriko 04.08.2013 07:13
pierogi bajka
Krzysztof15 04.08.2013 07:05
pyszne pieroszki
bietka 03.08.2013 22:58
pyszne pierożki :)
Ewelina47 03.08.2013 22:51
nigdy takich nie jadłam , ale wyglądają pysznie
treonina 03.08.2013 21:48
świetna propozycja!
kokoszka
kokoszka 03.08.2013 21:46
pycha obiad
alaaa 03.08.2013 21:45
ale muszą być smaczne,fajny ten farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak