Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z lanymi kluseczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
masło 1 łyżka
jajko 2 szt
koperek 3 łyżki
śmietana 0,5 szkl
sól
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z lanymi kluseczkami

Zagotuj 1,5 litra wody. Włóż włoszczyznę, posól, ugotuj wywar i go odcedź. Przygotuj lane kluski: mąkę wsyp do garnka, wbij jajka i dolej trochę wody. Mieszaj aż powstanie gładkie, rzadkie ciasto. Zagotuj bulion warzywny i wlewaj cienką strużką ciasto. Gdy lane kluseczki wypłyną na wierzch, zdejmij z ognia, dodaj masło, posiekany koperek oraz śmietanę. Krótko podgrzewaj razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.05.2011 22:34
Nie przepadam za kluskami lanymi, ale taką zupkę z ziemniaczkami chętnie zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak