Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa z kryształkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt.
cukier 1 szkl.
galaretki w różnych kolorach 3 opak.
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Masa z kryształkami

Ugotować galaretki, wylać każdą na oddzielny płaski talerz lub blachę. Po ostygnięciu pokroić w kostkę. Ugotować żelatynę w niecałym pół litrze wody. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodać pianę z białek, ciepłą żelatynę. Wymieszać wszystko z kostkami galaretki i wlać do tortownicy. Ładnie wygląda podawane w pucharkach na lody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.08.2011 20:49
rewelka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak