Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik Renaty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżek
masło 2 łyżki
mleko 0,5 l
cukier puder 5 łyżeczek
bita śmietana do ozdoby
budyń waniliowy 1 opak.
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik Renaty

Żelatynę zalać kilkoma łyżkami przegotowanej wody. Zagotować mleko, dodać 2 łyżki masła i ugotować budyń. Gdy budyń nieco ostygnie, ubić go z cukrem i rozpuszczoną żelatyną, dodając partiami przetarte, odsączone jabłka. Masę przełożyć do tortownicy i ochłodzić. Gdy stężeje przełożyć na talerz i ozdobić bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 24.08.2011 21:25
wychodzi na to że Renata zna się na rzeczy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak