Sposób przygotowania

Śledzie włóż do miski i zalej dwoma litrami zimnej wody z dodatkiem octu. Odstaw na godzinę. Następnie je osusz i pokrój w dzwonka. Suszone prawdziwki umyj i zalej wrzącą wodą. Poczekaj aż napęcznieją, a wtedy je osącz i przepuść przez maszynkę z drobnym sitkiem. Cebulę pokrój w drobne talarki. W szerokim rondlu układaj warstwami: śledzie, cebulę i grzyby, doprawiając warstwy solą, pieprzem i pokruszonym liściem laurowym. Całość zalej oliwą i duś na bardzo małym ogniu przez godzinę. Śledzie można podawać na zimno i ciepło.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    uwielbiam śledzie pod każdą postacią
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata112

    ja też:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !