Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

solone płaty śledziowe 500 g
ocet 10 % 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz
cebula biała 4 szt
olej sojowy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z grzybami

Śledzie włóż do miski i zalej dwoma litrami zimnej wody z dodatkiem octu. Odstaw na godzinę. Następnie je osusz i pokrój w dzwonka. Suszone prawdziwki umyj i zalej wrzącą wodą. Poczekaj aż napęcznieją, a wtedy je osącz i przepuść przez maszynkę z drobnym sitkiem. Cebulę pokrój w drobne talarki. W szerokim rondlu układaj warstwami: śledzie, cebulę i grzyby, doprawiając warstwy solą, pieprzem i pokruszonym liściem laurowym. Całość zalej oliwą i duś na bardzo małym ogniu przez godzinę. Śledzie można podawać na zimno i ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata112 28.07.2010 07:56
ja też:)
Zofia12 28.07.2010 07:50
uwielbiam śledzie pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak