Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w szlafrokach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
żółtko jajek 4 szt.
ocet 1 łyżka
cukier puder 20 dag
mąka 50 dag
śmietana 1 łyżka
proszek do pieczenia łyżka 1 łyżeczka
dżem
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w szlafrokach

Margarynę ucierać z cukrem, oddając po jednym żółtku. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać utartą margarynę, wszystkie dodatki i zarobić niezbyt gęste ciasto. Rozwałkować na grubość 1-2 cm, kroić w kwadraty. Jabłka obrać, wydrążyć środki, napełnić dżemem i oblepić ciastem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak