Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub praskę. Gdy całkiem ostygną połączyć je z jajkiem i mąką, posolić i dokładnie, ale szybko wymieszać, podzielić na części. Na oprószonej mąką stolnicy toczyć wałeczki grubości palca, lekko spłaszczyć, kroić ukośne kluski, wrzucać je do dużej ilości osolonego wrzątku. Gotować 2-3 mm, licząc od momentu wypłynięcia kopytek na powierzchnię.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    super fotka, kopytka wyglądaja apetycznie:) pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    Pamiętam jak babcia takie mi robiła pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam kopytka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    dzisiaj zrobię
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Uwielbiam kopytka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !