Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg
koper świeży 4 łodygi
liście chrzanu 3
ząbki trzosnku 6-8
Liść laurowy suszony Prymat 3-4
nasiona gorczycy 1 łyżeczka
sól
ziele angielske 5-6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Ogórki namocz w zimnej wodzie przez 3 godz.Zagotuj 2,5 l wody, dodaj2,5 łyżki soli. Do słoja włóż ogórki ogonkiem do góry. Wsyp gorczycę i ziele, włóż liście laurowe, koper, liście chrzanu, obrany czosnek. Zalej gorącą wodą z solą, by przykryła ogórki i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak