Sposób przygotowania

1 Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek wlać do niego niewielką ilość gorącej wody wymieszać. Szybko zagnieść ciasto , dodając stopniowo taką ilość wody , aby otrzymać ciasto nie klejące się do rąk i nie za twarde.
2 ciasto podzielić na 2 części. Jedną część przykryć czystą ściereczką. Pierwszą część ciasta rozwałkować na posypanej mąką stolnicy.
3 Wycisnąć krążki za pomocą szklanki.
4 Na każdy krążek nałożyć łyżkę nadzienia składać na pół, starannie skleić.
5 Zagotować wodę z solą. Na wrzącą wodę delikatnie wkładać pierog. Przykryć poczekać aż woda ponownie się zagotuje. Zmniejszyć ogień, delikatnie zamieszać. Gdy pierogi wypłyną gotować odkryte jeszcze przez 2-3 minuty.

Nadzienie:
Ziemniaki obrać ugotować przemielić przez maszynkę, dodać twaróg i drobno posiekaną i podsmażoną cebulę. Doprawić solą i pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    tradycyjne ruskie najlepsze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre pierogi...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    pychotka :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    lubi kie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    lubi kie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !