Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianki z białek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt.
cukier 25 dag
cukier puder 10 dag
imbir odrobina
mąka do posypania blachy

Przepis i sposób przygotowania na: Pianki z białek

Białka ubijać dodając stopniowo cukier. Gdy piana będzie ubita i gęsta stawiamy nad gotującą się wodą tak, aby dno nie dotykało wody. Ubijać przez 15 minut, a potem zostawić i ubijać do ostudzenia. Wsypać cukier puder oraz odrobinę imbiru, wymieszać. Układać na blasze posypanej mąką. Wyciskać przez woreczek i suszyć w letnim piecu przez całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak