Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami - Krok po kroku

5.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg (chude)
olej słonecznikowy 100 ml
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt.
pomidory 200 g
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 opakowanie
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 opakowanie
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami - Krok po kroku

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami - Krok po kroku foto
2
Umyte i osuszone żeberka pokroić na małe porcje, zamarynować w oleju połączonym z przyprawą do wieprzowiny i obsmażyć na patelni na złoty kolor.
Krok 2 - Bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami - Krok po kroku foto
3
Kapustę zagotować, dodać żeberka doprawić przyprawą do bigosu i dusić do momentu, aż mięso będzie miękkie. Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek w plastry. Podsmażyć razem na patelni z niewielką ilością oleju i dodać do kapusty z żeberkami.
Krok 3 - Bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami - Krok po kroku foto
4
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać je pod koniec gotowania. Całość doprawić do smaku przyprawą do bigosu.
Krok 4 - Bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami - Krok po kroku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 30.07.2013 22:16
Bigos na żeberkach - to jest to!
mufinka79 30.07.2013 18:19
bardzo apetyczny ten bigosik, aż naszła mi ochota na taki :)
Sylwia26 30.07.2013 13:57
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak