Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki pieczone z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 8 plastrów
mleko 0,5 l
sok z cytryny 1 szt
sól, pieprz do smaku
filet z dorsza 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki pieczone z boczkiem

Opłukane filety zalać mlekiem i pozostawić na 30 min. w lodówce. Następnie bardzo dokładnie osuszyć z zalewy, doprawić solą i pieprzem , skropić cytryną. Zanowu na ok.15 min. wstawić do lodówki. Po tym czasie na każdym filecie układać boczek i zwinąć w rulonik, który spinamy wykałaczką. Układamy na wysmarowaną blachę i pieczemy w temp. ok. 200 stopni. przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 16.06.2011 23:47
mąż uwielbia;)
Natalia/tubisiek 13.10.2010 09:12
pyszne!
Emilia22 24.09.2010 07:40
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak