Sposób przygotowania

Kwiatki przebrac i oczyścic z łodyżek. Włożyc do małego gąsiorka i zalac przegotowana wodą w której został rozpuszczony cukier. Dodac drożdze i zakorkowac rurka fermentacyjną. Gdy kwiatki opadna na dno i wino przestanie pracowac, zlac do czystych butelek. Przechowywac w chłodzie.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ciekawe, szkoda że poczęstować się nie można
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    pewnie ma właściwości lecznicze
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna21

    Wino przepyszne ale niestety mi w tym roku nie wyszło :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    takie słodkości lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !