Sposób przygotowania

Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzić i wymieszać z pokruszonym rozmarynem. Następnie przełożyć do 4 pękatych filiżanek i mocno ubić. Każdą przykryć talerzykiem, przewrócić i delikatnie wyjąć babeczki. Pomarańczę przekroić na pół. Jedną część obrać i pokroić na 4 plasterki. Drugą też pokroić na plasterki, po czym każdy podzielić na cząstki. Na wierzchu każdej babeczki położyć plasterek pomarańczy, sardynkę i plasterek sera. Tak przygotowane babeczki wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 20 min. w temp. 200 stopni C. Gotowe babki udekorować cząstkami pomarańczy. Podawać z białym winem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !