Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dużych pieczarek 8 sztuk
boczku 6 długich plastrów
sól, pieprz do smaku
cebulka 1 mała
olej do smażenia
masła 1 łyżka
papryki 1/2 strąka
siekanej natki pietruszki 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z pieczarkami

Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Odparować na patelni i podsmażyć na maśle. Zostawić do ostygnięcia. Skroić drobno cebulę i dodać do pieczarek z 2 łyżkami tartej bułki, natką pietruszki i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać jajko ( do tej porcji 1 jajko jest za dużo, więc wzięłam trochę jajka od panierki). Wszystko razem wymieszać. Przygotowaną masę nakładamy na plasterki boczku i zwijamy. Można spiąć wykałaczką, ale gdy boczek jest długi nie ma takiej potrzeby. Roladki panierujemy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor na małym ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 20.09.2011 18:17
super
tomek18 04.08.2011 15:39
wygląda świetnie
Anna146 09.07.2011 11:48
smacznie wygląda
Adamorek 24.03.2011 21:00
smaczne
marcia71 22.02.2011 01:03
ale apetyczne
ewelinapac 31.01.2011 09:19
ciekawy pomysł, pyszne
Kopiko1983 20.01.2011 06:45
Fajny przepis.
marcia71 17.01.2011 00:39
muszę wypróbować
rosik93 28.07.2010 11:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak