Sposób przygotowania

Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Odparować na patelni i podsmażyć na maśle. Zostawić do ostygnięcia. Skroić drobno cebulę i dodać do pieczarek z 2 łyżkami tartej bułki, natką pietruszki i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać jajko ( do tej porcji 1 jajko jest za dużo, więc wzięłam trochę jajka od panierki). Wszystko razem wymieszać. Przygotowaną masę nakładamy na plasterki boczku i zwijamy. Można spiąć wykałaczką, ale gdy boczek jest długi nie ma takiej potrzeby. Roladki panierujemy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor na małym ogniu.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Fajny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawy pomysł, pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    smacznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wygląda świetnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !