Sposób przygotowania

Ugotować ryż na sypko i wystudzić. Dodać mięso. Cebulę drobniutko pokroić i dodać do mięsa. Wbić jajka. Doprawić vegetą i pieprzem. Dokładnie wyrobić. Na ogniu postawić garnek z wodą i doprowadzić do wrzenia. W kapuście usunąć środek i włożyć do wody. Kapustę zaparzamy do zmięknięcia liści. Liście odrywamy i nakładamy na nie farsz. Zawijamy gołąbki. Układamy w garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Gołąbki podlewamy odrobiną oleju i stawiamy na wolnym ogniu. Z kostek rosołowych przygotowujemy bulion. Trochę zostawiamy a resztą zalewamy gołąbki. Gołąbki dusimy ok 1 godziny. W odlanym bulionie rozprowadzamy łyżkę mąki. Dodajemy 2 - 3 łyżki koncentratu, odrobinę drobno pokrojonej cebuli. Przygotowanym sosem zalewamy gołąbki. Doprawiamy do smaku vegetą i chwilę dusimy.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    I w tej sałacie ładnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pięknie, smacznie...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !