Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

swojska szynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 kg udźca wieprzowego
30-40 deka wędzonego boczku
3-4 ząbki czosnku
cebula biała

Przepis i sposób przygotowania na: swojska szynka

1. Mięso umyć, ponacinać wzdłuż. W nacięcia włożyć boczek i czosnek. Całość zwinąć nicią. Mięso natrzeć przyprawami. Włożyć do lodówki na ok. 10 godzin. Piec na tłuszczu (do garnka z tłuszczem wkładamy również ćwiartki cebuli)i tak długo, aż mięso będzie rumiane i miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 14.07.2011 23:13
swojska najlepsza
Mati13 14.02.2011 09:11
smaczna
mala2021 05.11.2010 13:53
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak